diumenge, 4 d’octubre del 2009

Presentació del Col·lectiu de dones republicanes d'esquerra Hipàtia al Casal Jaume I de Carcaixent.



En un Casal Jaume I ple de gom a gom i amb la presència de representants d'altres associacions i partits polítics, obrí l’acte de dissabte el president d'Esquerra-Ribera Alta, Josep Solà.

La presentació del Col·lectiu Hipàtia es desenvolupà primerament amb l’explicació de les finalitats i activitats d'aquesta associació per part d’Elena De la Fuente, presidenta d’aquest Col·lectiu, el qual funciona ja a d’altres comarques del País Valencià. “Un cop superades les traves burocràtiques que pretenia l’Administració valenciana per constituir-nos com a col·lectiu de dones, estem treballant ja un any amb xarrades i activitats informatives diverses” informava De la Fuente.

Seguidament l'escriptora i premi de narrativa curta de la Vila de Benissa, Anna Rubio Fandos, va recitar el seu conte curt "La dona Hipàtia", on parla de la figura de l'astrònoma i filòsofa d'Alexandria així com de la intolerància i el fanatisme religiós que la van portar a ser assassinada cruelment al S.V per fanàtics cristians a les ordres del patriarca Ciril.

Per altra banda, la vicepresidenta del Col·lectiu Anna Martínez prengué la paraula per fer un resum dels temes que ocupen i preocupen a les hipàties com ara la regulació de la llei de l'interrupció de l'embaràs, la violència masclista o la regulació de la prostitució. "És hipòcrita omplir-se la boca denunciant que s'ha de fer alguna cosa amb aquest tema i, quan es fan propostes de regulació al Congrés de diputats espanyol, certs grups polítics, fins i tot els que s’anomenen progressistes, en voten en contra" sentencià Martínez.

Finalment, va cloure l'acte la secretària de la dona d'Esquerra-Ribera Alta Maria Aigües Vives Martínez que convida als presents a formar part d'associacions feministes per tal de treballar i fer força en temes on les dones moltes vegades no hi surten molt ben parades.