diumenge, 22 de febrer de 2009

El Col·lectiu Hipàtia de dones republicanes d'esquerra fa la seua presentació en societat a Ca RevoltaAquest dissabte tingué lloc la presentació del Col·lectiu de dones Hipàtia a Ca Revolta.
La seua presidenta, Elena de la Fuente, fou l'encarregada de conduir els diferents actes. A més a més, aprofità l'avinentesa per fer saber als presents que el Col·lectiu Hipàtia porta un any de gestions per figurar al registre d'associacions ja que "un alt funcionari ens nega per segona vegada que a l'àmbit d'actuació d'Hipàtia figure el nom de la nostra terra: el nostre País Valencià!" Al respecte, asseverà la també presidenta de la sectorial de la dona en Esquerra-Sagunt que no hi cediran ja que "Som les netes dels homes i dones que lluitaren a les trinxeres, que van passar fam, por i humiliacions per fer tornar la justícia i la llibertat que els colpistes feixistes els van furtar..."
L'acte es desenvolupà amb la participació de la poeta Begoña Mezquita junt amb la col·laboració d'Amparo Ortiz oferiren una performance de poesia i dansa. Seguidament, la novel·lista Anna Rubio recità un conte curt creat a tal efecte sobre la figura de la que fou filòsofa, matemàtica i directora de la Biblioteca d'Alexandria al segle III-IV d.C., símbol de la persecució de la religió i el fanatisme contra la Ciència.
En la cloenda, Teresa Garcerà, presidenta d'Esquerra-L'Horta, va encoratjar les promotores del Col·lectiu i va recordar que "la lluita per l'avortament lliure i amb asistència mèdica gratuïta és la ferramenta indispensable perquè les dones puguen integrar-se plenament a fer política, al cap i a la fi, per realitzar-se com a ciutadanes" just ara que es debat la proposta de modificació de la llei de l'avortament al Congreso. Per últim, volgué agrair a Ca Revolta l'oportunitat de presentar-se en societat al Col·lectiu i, especialment perquè "és un espai sòciocultural obert a molts projectes d'intervenció en una societat com la valenciana tan necessitada d'activitat alternativa i en la línia de la defensa del territori, contra l'exclusió social, pel feminisme..." sentencià Garcerà.

2 comentaris:

Jaume Daniel ha dit...

Enhorabona per la presentació, amigues! Ha estat una vesprada plena d'emocions i d'un nivell cultural propi de país de tradició cultural de segles.
Us encoratge i hi participaré en tot allò que puga!
Visca les dones Hipàties!

Begonya Mezquita ha dit...

Una abraçada per a les hipàties! Va ser una experiència entranyable, tot i haver de marxar abans d'hora.
Salut!