dilluns, 12 de maig del 2008

CAP AGRESSIÓ SENSE RESPOSTA ( NI UNA BOFETADA MÉS)


Sóc membre del Col·lectiu Hipàtia i avui dilluns 12 de maig, he presenciat l'agressió a una dona a la ciutat de Sagunt, concretament a l'avinguda Sants de la Pedra; i vull fer una denúncia pública, vull alliberar aquest sentiment d'impotència que m'envaïx, que em rosega per dins en comprovar que certs ciutadans _ homes per cert_ han mirat cap un altre costat. S'han posat la bena als ulls davant d'aquest fet i s’han fet el desentés davant els crits d'una dona que ens demanava ajuda.

No m’ho he pensat dues vegades, sense cap por, sense cap complex. Quan he comprovat la gravetat del fet, he començat a cridar a l’agressor, al mal nascut que intentava tirar a la dona pel pont al riu Palància; l'he apartada del seu maltractador i li he plantat cara, mentre la resta de persones presents al lloc dels fets no han mogut ni un sol dit per defensar-nos.

Mentrestant, el miserable covard, en dir-li jo de tot i trucar als serveis d'emergència, ha fugit com un gos.

Tant la policia com la resta d'efectius d'emergència han tardat al voltant de 15 minuts a arribar-hi i l'agressor ha tingut un temps preciós per fugir. No vull des d'aquest escrit censurar el treball d'aquests professionals, però sí vull destacar que, tant la víctima com jo, hem quedat exposades als crits d'un parell de personatges que no creien tot el que havia passat perquè valoraven per damunt de tot els prejudicis que tenien de la situació personal d’aquesta dona de tal manera que m'han amenaçat de mort per ajudar a la víctima i per haver avisat a les forces de seguretat!.

Ana, la víctima, ja ha sofert maltractament d'aquest personatge abans d'ara _ en una pallissa anterior li va destrossar el timpà_ i malgrat l'ordre d'allunyament que finalitzà el passat mes d'abril, ha tornat a maltractar-la. Hui al carrer, sense por perquè sap que la ciutadania en general tanca els ulls davant el maltracte a les dones, ha tornat a repetir els seus actes delictius.

Ha estat un dia dur per a mi, per a totes les dones que són maltractades i per a les que no; un dia negre perquè he pogut comprovar in situ no sols el que és una agressió sinó també l’envalentiment del que sap que ningú no intervindrà, per covardia i per creure que pertany això a l’àmbit privat.

No més agressions sense resposta, cap bufetada més sense plantar cara: és un deure i una obligació per part de tots.

1 comentari:

Anònim ha dit...

A BANDA QUE HAS ACONSEGUIT QUE EIXA DONA NO APAREGA EN EIXA LLISTA NEGRA QUE TENIU AL VOSTRE BLOG, HAS DONAT UN EXEMPLE DE VALOR I EL MÉS IMPORTANT DENUNCIAT LA COVARDIA I PASSOTISME D'AQUESTA SOCIETAT QUE S'OMPLE LA BOCA AMB CONSIGNES I DENÚNCIES I A L'HORA DE LA VERITAT GIRA EL CAP DAVANT FETS TANT GREUS. ENHORABONA COMPANYA.