dijous, 8 de maig del 2008



San Salvador Atenco, al estat de Mèxic, és coneguda pel moviment de resistència civil dels seus habitants, quan l'any 2006 el govern de Vicente Fox va decidir expropiar els seus terrenys,p er la qual cosa, els enfrontaments entre la policia i els camperols, acabà amb la detenció de 207 persones, de les quals, 47 dones sofriren tortures entre d'altres formes de maltractament. 26 d'aquestes dones presentaren queixes per actes de violència sexual davant la Comissió Nacional de Drets Humans, durant el seu trasllat a la presó per part del policies estatals.
Malgrat l'evidència mèdica i de diversos testimonis, els tribunals han exonerat a la major part dels implicats d'aquests esdeveniments, i sols han estat processats per delictes menors 6 policies dels 21 acusats. Aquest fet que no reflexa la gravetat dels actes ni el nombre real d'oficials involucrats directament o per negligència;la impunitat d'aquests greus casos de tortura és un atac directe als drets humans i exemple del compromís insuficient per part d'aquest govern -com d'altres a tot el món d´acabar amb la violència vers les dones.
Des del col.lectiu HIPÀTIA, ens solidaritzem amb totes aquestes dones i els oferim el nostre particular homenatge, i d'alguna manera,un petit reconeixement i el dret de reparació que no han rebut per part del govern mexicà.
Endavant companyes, sense les dones no hi ha revolució!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Durant qualsevol tipus de conflicte les dones ho pateixen per partida doble: Per ser-hi part i per el seu sexe.
Colpidora notícia la que heu penjat al vostre web...
com colpidora és l'escena de "La vida secreta de les paraules" d'Isabel Coixet quan l'infermera li explica la seua experiència a la guerra del Balcans en tercera persona (pel trauma que té) al personatge que interpreta Tim Robbins....