dimarts, 27 de maig del 2008

I L'ASSETJAMENT JUDICIAL CONTINUA


Si ens pensàvem que l'assetjament judicial per presumpte delicte d'avortament havia passat a l'oblit, una altra onada de citacions per part de diversos jutjats arran del País Valencià, ens posa a les dones, altre cop, als titulars dels periòdics.

El 23 de maig, a les 12:00 del matí, una companya Hipàtia, va prestar declaració al jutjat num.2 de Sagunt pel lliurament voluntari del full d´autoinculpació d'avortament; aquesta auto inculpació va formar part de la campanya impulsada per diferents associacions feministes per a combatre la persecució patida per clíniques especialitzades en la interrupció voluntària de l'embaràs així com les dones que van exercir el seu dret a avortar.

El cas més assetjador d'aquesta nova onada de conservadorisme retrògrad vers les dones, l’ha patit una jove companya - ves, quina casualitat! - d'Hipàtia què sense previ avís per cap autoritat judicial va rebre a casa seva, la visita de dos policies nacionals per interrogar-la per presumpte delicte d'avortament.

Sense cap complexe, aquests dos treballadors de les forces de seguretat de l'Estat, i sense tindre la jove cap representació legal, va haver d'afrontar una situació que no desitgem cap dona, i aprofitant la joventut de la militant la van assetjar fins que ella es va negar a dir cap paraula sense consultar amb un advocat o advocada.

Tenint en compte la quantitat de feina pendent de resoldre als jutjats valencians en matèria de violència domèstica, no podem deixar de mostrar el més ferm rebuig per l'assetjament de les nostres companyes d'Esquerra i d’Esquerra Unida per un acte simbòlic que van fer milers de dones a tot l'Estat Espanyol, i que al País Valencià i amb especial èmfasi per als militants de partits d’esquerres estan sofrint de manera gairebé escandalosa.

Agrair des d'aquestes línies el recolzament de la companya d'Esquerra Unida, Érica Martínez, que fent-nos costat ens va acompanyar al jutjat num.2 de Sagunt.