dimecres, 7 de maig del 2008

Els assassins de dones són conscients del que fan i actuen amb premeditació


No són bojos, drogoaddictes ni alcohòlics. Els homes que maten les seves parelles o exparellles actuen amb premeditació, són plenament conscients del que fan i extremadament violents. Així ho conclou un estudi del Consell General del Poder Judicial, que ha determinat que les drogues i les alteracions psicològiques només estaven vinculades a un 3,4% i un 5,4% dels casos. Les dades surten de l'anàlisi de 147 sentències dictades entre el 2001 i el 2005.

L'estudi ha arribat a la conclusió que el perfil més comú dels maltractadors és el d'un home extremadament violent, d'entre 30 i 45 anys, que actua premeditadament i de nit, especialment entre les 9 del vespre i les 2 de la matinada, franja en la qual tenen lloc el 35% dels homicidis.

Del total de casos estudiats, només en el 5,51% l'agressor era una dona. I només en un cas l'acusat va quedar absolt. Per nacionalitats, set de cada deu homicides eren espanyols i un 26,9% estrangers, pràcticament la mateixa proporció que entre les víctimes.

En 55 dels 147 crims, l'agressor va matar la víctima fent servir les mans, estrangulant-la, tirant-la al buit o amb l'ajuda d'objectes contundents. En els casos en què es va fer servir una arma blanca, es va detectar acarnissament perquè la mitjana va ser de 16 punyalades, fet que revela la brutalitat amb què actuen els implicats.